Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 juli 2007

JeugdSportPas slaat niet bij alle verenigingen aan

Door Joep Derksen

LISSE – De door wethouder Adri de Roon (D66) in april aangekondigde JeugdSportPas loopt aanzienlijke vertraging op. Het is zelfs twijfelachtig of deze pas uberhaupt het licht zal zien in Lisse. Slechts zeven sportverenigingen hebben positief gereageerd om mee te werken aan het initiatief waarbij kinderen voor een gering bedrag kennis kunnen maken met een sport. De Roon zelf houdt de moed erin en hoopt deze sportpas in het schooljaar 2008/2009 te realiseren.

In een schrijven aan de leden van de commissie Maatschappij en Financien schrijft de wethouder: ‘De verenigingen die positief hebben gereageerd om kinderen bij hen een aantal lessen te laten volgen, zijn te weinig om een volledig pakket aan de Lissese kinderen aan te bieden. Tenminste 15 verenigingen zijn nodig om een voldoende aanbod te krijgen.’

De Roon hoopt dat de sportverenigingen volgend jaar wel positief reageren: ‘Als we hen een op een benaderen, nadat ze een volledig schooljaar de kans hebben gehad zich voor te bereiden op de komst van een aantal kinderen dat bij hun vereniging een aantal lessen wil volgen, moet het toch lukken.’ De verenigingen kunnen hun borst nat maken, want in het voorjaar van 2008 krijgen ze een ‘wervelende presentatie’ voorgeschoteld tijdens een bijeenkomst voor alle sportverenigingen over de mogelijkheden die de sportpas biedt. Deze presentatie moet twijfelende verenigingen over de streep trekken.

De Roon concludeert: ‘Ik vind het erg jammer dat het niet gelukt is dit schooljaar al de sportpas gerealiseerd te hebben, maar ik heb er wel vertrouwen in dat dit volgend jaar gaat lukken.’