Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juli 2007

Jongeren zorgen zelf voor schoonhouden JOP


LISSE – Met een investering van 4.946,95 wordt de Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) zodanig opgeknapt, dat de hangjongeren van het ‘Dekaplein’ weer een locatie hebben om samen te komen en te ontspannen. Dit maakte wethouder Adri de Roon (D66) op dinsdag 19 juni bekend.

De huidige staat van het JOP is dermate slecht en de omgeving zo vies dat jongeren daar niet willen hangen. Op 24 juni diende de jeugd een plan in om de JOP weer in de oude glorie te herstellen, waarbij de jongeren ook zelf zullen meewerken aan het stoppen van vernielingen en het opknappen en schoonhouden van de JOP.

Bezwaar

Aangezien de JOP formeel al bestaat, maar lange tijd niet meer als Jongeren Ontmoetings Plaats werd gebruikt, kunnen de omwonenden die in een cirkel om de JOP wonen, geen bezwaar maken. Wel komt er een informatieavond voor de mensen die paralel aan de ringweg in de Von Boninghausenlaan, in Berkhout en aan de andere kant van de Keukenhofdreef wonen. De Roon: ‘Op deze avond kunnen de bewoners blijk geven van hun gevoelens.’

Voor de jongeren lijkt dit de laatste kans voor een hangplek te zijn: ‘We maken afspreken met de jeugd om geluidsoverlast tegen te gaan. De jongeren moeten ook zelf zorgen dat het er goed uit blijft zien, maar daarnaast wordt de JOP weer meegenomen in de wekelijkse gemeentelijke schoonmaakronde en snoeironde’, aldus De Roon.

Uiteindelijk wil de gemeente een zeecontainer plaatsen op de huidige locatie van de JOP, maar dat duurt in verband met benodigde bouwvergunningen en andere regels nog minimaal een jaar.