Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2007

Steun voor ISD-voorstellen ter verbetering van herindicaties


LISSE – Er wordt geen quick scan uitgevoerd om het beleid van de ISD ten aanzien van de Wmo-herindicaties te controleren. In een bericht aan de leden van de commissie Maatschappij en Financiën legde wethouder Adri de Roon (D66) wat de ontwikkelingen zijn over de knelpunten met de lagere herindicaties die na de invoering van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) zijn gesignaleerd.

Hij loste hiermee een belofte in die hij op 18 juni aan de commissie deed. Oorspronkelijk wilde hij de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) op de vingers tikken over de structureel lagere herindicaties die geconstateerd worden, met het voorstel om een quick scan in te voeren. De ISD was De Roon echter voor met suggesties om deze situatie te verbeteren. Zo wil de organisatie het aantal benodigde uren te laten vaststellen in samenspraak tussen klant en zorgverlener en hierbij gebruik te maken van bandbreedtes. Ook het voorstel om bij twijfelgevallen de ‘hardheidsclausule’ toe te passen, onderschrijft de wethouder, mits deze ‘zorgvuldig en ruimhartig gebeuren’.

De Roon steunt deze suggesties ‘krachtig’. Hij vult aan: ‘Aanvullend heb ik het voorstel gedaan, dat tot 1 januari 2009 bij herindicaties - in geval van niet ingrijpend gewijzigde omstandigheden - geen lagere klasse wordt geïndiceerd.