Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2007

Autopuzzelrit: “Niet ter lering, wel ter vermaeck”

Leo Steenvoorde en Piet Muller organisatoren populair evenement

STREEK – Zaterdag 8 september gaat de bekende autopuzzelrit weer van start: een begrip in deze regio. Al vele tientallen jaren vindt dit evenement plaats en voor de tiende keer organiseren Leo Steenvoorde en Piet Muller deze rit in Voorhout, waarbij de hersenen flink gekraakt worden. Dit jaar wordt de autopuzzelrit voor het eerst in Hillegom georganiseerd en de belangstelling is nu al enorm.


Steenvoorde vertelt: “Je moet eigenlijk een kronkel in je hoofd hebben om ieder jaar weer zo’n rit op te zetten. De deelnemers krijgen opdrachten hoe ze moeten rijden en onderweg moeten ze letters verzamelen. Maar er zit nogal eens een dubbele bodem in onze omschrijvingen, zodat het voor een tweeërlei uitleg vatbaar is. Dat is ook de intentie van de autopuzzelrit: het is niet ter lering, maar gewoon ter vermaeck. Daar is het hele evenement mee doorspekt: meedoen is gewoon leuk: het gaat niet om het autorijden, maar om het feit dat je constant moet nadenken over wat je voorgeschoteld krijgt.”

In Voorhout doen ieder jaar zo’n 70 auto’s mee en dan praat je toch al gauw over 160 deelnemers. Steenvoorde: “In Lisse waren het zelfs 138 auto’s en dan heb je gewoon vierhonderd mensen die we een leuke avond geven.” Wat de routes betreft, blijven de deelnemers in Hillegom binnen de gemeente: er worden geen wegen afgezet op het 32 km lange parcours. En omdat de gemiddelde snelheid 16 km per uur is, duurt de autopuzzelrit toch twee uur.

De deelnemers in Voorhout komen ook buiten de dorpsgrenzen: “We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij Foreholte, rijden een rondje door het dorp en gaan ook naar het industrieterreintje in Sassenheim-zuid. Daarna rijden we naar ’t Heen in de gemeente Katwijk.” Hij vervolgt: “We hebben overigens heel veel te danken aan de Oranjeverenigingen die ons altijd weer met hart en ziel behulpzaam zijn. In Voorhout bijvoorbeeld is de traditie er in geslopen dat de deelnemers bij post 3 een aardigheidje ontvangen: dit was puur een initiatief van de Oranje Vereniging Voorhout zelf.”

Voor de race in Hillegom kan tot de dag van de autopuzzelrit, 8 september, ingeschreven worden bij sigarenmagazijn Frank Evers, Mariastraat 2 te Hillegom. Ook aan de start, bij het Fordmuseum, zijn nog inschrijvingsformulieren, maar het gaat wel op een ‘wie het eerst komt’ basis. Het maximum aantal inschrijvingen is 125. In Voorhout begint het inschrijven op zaterdag 8 september om 18:45 uur. Beide races starten om 19:30 uur.

Voor meer informatie: www.multronic.nl.