Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2007

Pokertoernooi op losse schroeven

VOORHOUT – Tijdens de feestweek wordt op donderdag 13 september in de WINNERs-club het open Pokertoernooi gehouden. Een evenement waar, gezien de populariteit van het pokeren op televisie, een grote opkomst te verwachten valt. De gemeente heeft echter aan de bel getrokken: pokeren valt onder de wet op de kansspelen en het evenement dreigt geschrapt te worden.

Gemeentelijk woordvoerster Olga Bal vertelt: “Er is overleg geweest met de organisatie en hun voorstel is om het pokertoernooi in een iets gewijzigde opzet te laten plaatsvinden. Zo worden er geen entreegelden geraagd en kan alleen een beker gewonnen worden. Burgemeester Schelberg is er echter nog niet uit. Hij heeft de zaak doorgegeven aan het Openbaar Ministerie en zij moeten uitsluitsel geven.”

Schelberg staat niet onsympathiek tegenover het evenement, zo laat Bal weten: “Hij vindt het ook vreemd dat je niet mag pokeren, maar tegelijkertijd wel mag klaverjassen voor geldprijzen. Maar als het OM zegt dat zo de wet is en het pokertoernooi niet mag plaatsvinden, dan zal hij het pokeren wel moeten verbieden.”