Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2007

Dag van de Ouderen

TEYLINGEN – De drie BVO’s van Warmond, Sassenheim en Voorhout organiseren samen met het SWOT de Dag van de Ouderen. Al wordt dit evenement gezamenlijk opgezet, toch vinden de activiteiten in de dorpen op verschillende data plaats.

“De landelijke dag van de ouderen vindt plaats op 1 oktober, maar in Teylingen vinden activiteiten plaats op dinsdag 25 september (Voorhout), dinsdag 2 oktober (Warmond) en woensdag 3 oktober (Sassenheim). Alle Teylingers van boven de zestig zijn welkom op deze dagen, want we organiseren drie verschillende dagen met variërende programma’s”, zo laten de vertegenwoordigers van het SWOT en de BVO’s weten.

Wat kunnen de mensen zoal verwachten? Op 25 september bijvoorbeeld geeft de bekende Marijke Kots een middagvullend programma in De Verdieping, terwijl de toehoorders genieten van koffie en een borrel. Een week later, op 2 oktober treedt de mondorgelclub Excelsior twee keer op in ’t Trefpunt. Vanwege de populariteit van Excelsior zijn ze ook op 3 oktober te beluisteren in ’t Onderdak in Sassenheim.


Anton Kuckartz vertelt over het nut van de Dag van de Ouderen: “Als eerste is het een dag waarop de gezelligheid voorop staat. Daarnaast ontmoet je mensen die je zelden ziet en je probeert ze te betrekken bij de activiteiten. Ook zetten we ons in voor een stukje eenzaamheidsbestrijding door bijvoorbeeld mensen op te halen die niet zelfstandig kunnen komen. Overigens krijgen alle 75+ers een kleine attentie op de Dag van de Ouderen.”