Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2007

Plaatsnaambordjes bij Halfweg op tijd onthuld

LISSE – Op zaterdag 29 september worden in het kader van de viering van 350 jaar Trekvaart plaatsnaambordjes onthuld bij het buurtschap Halfweg. Dit maakte het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 11 september bekend. Een bezwaarschrift van een oud-inwoner van Halfweg, A. van Kampen, werd ‘niet-ontvankelijk’ verklaard. Toch neemt het bestuur een aantal van zijn adviezen ter harte.

De heer Van Kampen had als eerste bij de gemeente een verzoek ingediend om de plaatsnaambordjes te plaatsen; nog voordat de Vereniging Oud Lisse en het Cultuur Historisch Genootschap dit deden. Hij is echter niet tevreden over de uitvoering. Zo gaf hij aan dat enkele van de vier locaties waar de gemeente de borden wilde plaatsen niet correct waren. Het buurtschap bevindt zich namelijk aan weerszijden van de Delfweg en niet slechts aan een kant, zoals de gemeente Lisse oorspronkelijk dacht.

Ook de suggestie om de borden te laten onthullen door de oudste inwoner van Halfweg, vindt een willig oor bij wethouder Guus Mesman (PvdA), zo liet hij weten. ‘We gaan de onthulling echter niet verplaatsen naar 1 november, zoals Van Kampen wil. Op 29 september vinden er allerlei activiteiten plaats in museum De Zwarte Tulp, het Kasteel Keukenhof en in Halfweg. Op de blauwe borden met witte letters komt te staan: ‘Halfweg, gemeente Lisse’. Van Kampen wilde ook het woord ‘Buurtschap’ hieraan toegevoegd zien, maar dat gaat niet gebeuren.’

Op 1 november, de exacte datum waarop 350 jaar geleden de Trekvaart opengesteld werd, organiseert een aantal Halfwegenaren op eigen initiatief een fototentoonstelling.