Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2007

Super Show voor kinderen met levensbedreigende ziekte

VOORHOUT – Op de avond dat het Nederlands elftal verloor van Roemenie, zagen 250 Teylingers een voorstelling die ze zich hun leven zullen herinneren. Op zaterdag 13 oktober traden Christelijke harmonievereniging Crescendo, Toneelvereniging Cultuur Verheft, Toneelvereniging Pankras, Muziekvereniging St. Cecilia, Brassband Warmond en de Singing Stars gezamenlijk op. Met ‘Teylingen doet een wens’ boden ze het publiek een prachtige show van muziek, acteerwerk, humor, gedichten en puur genot. De deelname van de Voorhoutse musicalster Annemieke van der Ploeg vervolmaakte de avond.

Door Joep Derksen

Na het optreden van deze superster maakten de mensen kennis met de 8-jarige Ramon, die vijf jaar geleden een ‘Wens-kind’ was, vanwege de ziekte leukemie die zijn leven bedreigde. Zijn wens om in een ‘boemboemband’ te spelen werd vervuld en nu is hij weer gezond en is lid geworden van Adest Musica. Ook de andere ‘Doe Een Wens Kinderen’ Chantal, Liselotte en Eva roerden de mensen soms tot tranen toe.

De muziek was oorstrelend: L’entree des Gladiateurs, Jungle Book, The Lion King, North & South, The Hobbits en het prachtige Gladiators’ Farewell. Er was niet een aanwezige die niet genoot! In de pauze was er een loterij ten bate van de Doe Een Wens Stichting Nederland en burgemeester Sander Schelberg onthulde het opgehaalde bedrag, samen met de Doe Een Wens Kinderen: 836,40 euro. Een anonieme gever verhoogde dit later op de avond zelfs tot 1.000 euro.

Wat vond Mirjam Otter van de Doe Een Wens Stichting Nederland van de avond? “Dat was gewoon super!” En de opbrengst? “Van de totale opbrengst moesten nog veel onkosten worden afgetrokken. De zaal hadden we van de gemeente ter beschikking gekregen, maar bijvoorbeeld het inhuren van het licht en geluid moest wel betaald worden. Of dit volgend jaar weer gaat plaatsvinden? Wat mij betreft wel, maar het ligt aan de verenigingen!”

Voor meer informatie:
www.doeeenwens.nl.