Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2007

Zinloze inspraak

TEYLINGEN – Af en toe hebben ook gemeentes moeite om de schijn van democratie op te houden. Op de gemeentepagina staat het volgende bericht: “Op het deel van de Oosthoutlaan buiten de bebouwde kom geldt nu nog een maximum snelheid van 80 km per uur. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde bij het benzinestation op de hoek van de Rijksstraatweg tot aan de rotonde ter hoogte van de Nijverheidsweg/Zuidelijke Randweg. Wij hebben besloten de maximum snelheid op dit deel van de Oosthoutlaan te verlagen naar 60 km per uur om de veiligheid te vergroten (Duurzaam Veilig). (…) Belanghebbenden kunnen tot en met 29 november tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.” Dat zo’n bezwaarschrift nul komma nul kans van slagen heeft lijkt echter duidelijk, want de 60-km borden zijn al geplaatst!
Gemeentelijk woordvoerder Willemijn Favier verklaart de situatie: “Het besluit gaat meteen in bij de ter inzage legging. Bij verkeersbesluiten kunnen al eerder borden worden geplaatst dan dat het besluit wordt gepubliceerd. Door plaatsing van het bord treedt het besluit al in werking.” Wat heeft het dan nog voor zin om een bezwaarschrift in te dienen? “Als het bezwaar gegrond verklaard wordt, dan kan het besluit eventueel teruggedraaid worden.”