Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 november 2007

Ammerlaan voor derde keer Beste Bakker

TEYLINGEN – De echte bakker Ammerlaan doet zijn naam eer aan, want voor de derde achtereenvolgende keer mag Bakkerij Ammerlaan zich de Beste Bakker van Zuid-Holland noemen. De bakker behaalde op dinsdag 6 november met een mokkaschnitt, appeltaartje, witbrood en fijn volkoren brood de meeste punten van de in totaal vijftig deelnemende bakkers.

Ammerlaan behaalde de eerste plaats in de categorie banket en behoorde ook tot de top bij de categorie brood. Dit betekende dat de bakker die drie vestigingen heeft in Teylingen (Herenstraat 112 en Oosthoutplein 1 in Voorhout, Hoofdstraat 255 in Sassenheim), ook over alle categorieen genomen de winnaar was en deze eer komt de bakkende broers Charles en Ron Ammerlaan en hun personeel toe. Om de eerste plaats te vieren kregen zaterdag 10 november alle klanten in de winkels gratis oliebollen.

In de vestiging aan de Herenstraat staat de Beste Bakker Bokaal bijna net zo hard te glimmen als de terecht trotse Ammerlaan. “Vorig jaar behaalden we in de categorie brood de eerste plek en dit jaar doen we het met het banket. Zo zie je maar, dat er ook onderling binnen het bedrijf een gezonde competitie aanwezig is. Je moet veel plezier hebben om het bakkersvak goed te kunnen uitoefenen, maar zo’n prijs winnen geeft inderdaad die pret.” Dat de bakker dit heuglijke feit kan vieren in het jaar dat het bedrijf vijftig jaar bestaat, is ook nog een mooie bijkomstigheid. Ammerlaan heeft ook verdere plannen: “In 2008 gaan we een nieuwe bakkerij bouwen.”

Appeltaart

De keurmeesters van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) gingen niet over een nacht ijs. Het brood en banket werd in genummerde plastic zakken opgehaald en beoordeeld op zaken als originaliteit, kleur, bakaard, smaak/aroma, afwerking en de algemene indruk. Ammerlaan versloeg dus glansrijk vijftig van haar Zuid-Hollandse collega’s, allen ambachtelijke brood- en banketbakkers. Een laatste opmerking mag niet ontbreken, zo vindt de gelukkige winaar: “Alle medewerkers hebben hier aan bijgedragen en ik wil ook nog onze chef banketbakker, Aad Castelein noemen, die deze winnende appeltaart ontworpen heeft.”