Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2007

Touwtrekken om Tulipland

STREEK – De heren kunnen er om lachen; afgelopen dinsdagavond werd tijdens een avond over de ‘freeriderstax’ in Panorama Tulipland de strijd tussen Teylingen en Lisse om de toeristische attractie binnen haar gemeentegrenzen te krijgen treffend in beeld gebracht. Wethouder Bas Brekelmans van Lisse (links) en zijn collega Bert Homan van Teylingen (rechts) trekken letterlijk aan Herman van Amsterdam en Piet van Vliet, eigenaren van het panorama.

Door Joep Derksen

Al maandenlang wachten de gemeenten Teylingen en Lisse op de definitieve uitslag van Panorama Tulipland over de toekomstige locatie van deze toeristentrekker. Teylingen ziet het Panorama graag bij het kasteel van Teylingen en Lisse ziet mogelijkheden bij het kasteel Keukenhof. Voorafgaand aan de bijeenkomst grapten Brekelmans, Homan dat het wel een heel aardige foto zou zijn als de twee wethouders aan weerszijden van de Panorama Tulipland-eigenaren zouden staan en hen symbolisch naar hun gemeente probeerden te trekken. En dat soort grapjes moet je natuurlijk niet maken als er een journalist naast staat!

Van Amsterdam inmiddels serieus: “Rond de Kerst (van dit jaar - red.) verwachten we te kunnen zeggen voor welke gemeente we gekozen hebben.” Overigens haastten de grappenmakers zich nog wel te benadrukken dat schilder Leo van den Ende - die niet aanwezig was op de avond voor de freeriderstax – natuurlijk ook nog een belangrijke stem in het geheel heeft. Die liet eerder al zijn voorkeur voor Lisse blijken.