Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2007

Wakker blijven voor Harry Potter

VOORHOUT – In de minuten voor twaalf uur ’s nachts op vrijdagavond verzamelde een groep echte Harry Potterfans zich voor de deur van Hoek Boek. Geen van hen kon ook maar een minuut langer wachten, want na zeven jaar wachten was het zover: het zevende en allerlaatste deel van de Harry Potterboeken kon gekocht worden. De fans werden ontvangen door de medewerkers van de boekenzaak, die zich speciaal voor de gelegenheid op een Potteriaanse wijze verkleed hadden.

Door Joep Derksen

De tienjarige Wessel Nieuwenhuis was de allereerste Voorhouter en misschien wel eerste Nederlander die het boek ‘Harry Potter en de Relieken van de Dood’ in handen kreeg. “Ik heb alle delen al gelezen”, vertelt de jongen enthousiast. “De delen 1, 3, 4 en 5 heb ik thuis en nummers 2 en 6 geleend bij de bibliotheek.” Achter Wessel staat de jeugdige Thom van der Klaauw: is hij ook een echte Potterfan? “Nee, maar ik wilde graag met m’n opa mee, die dit boek wilde hebben: hij heeft namelijk alle Potterboeken al.” De grootvader, Jan Hoogvliet, lacht: “Inderdaad zijn de boeken een goede science fiction combinatie van werkelijkheid en sprookjes, die grenzen aan het geloofwaardige.”

De 17-jarige Marte rekent haar exemplaar af aan de kassa: “Ik heb nu alle zeven delen en het is nu ook mooi geweest.” Meer dan veertig mensen kwamen langs om een exemplaar te bemachtigen. In de voorverkoop heeft Hoek Boek al zo’n 200 boeken verkocht. Ook bij Boekhandel Wagner in Sassenheim en De Nie in Warmond werden vanaf zaterdag 00:01 uur de eerste exemplaren van Harry Potter deel 7 verkocht. De eerste druk van ‘De Relieken van de Dood’ bestaat uit een oplage van 900.000 stuks en is verkrijgbaar in een paperback versie (19,50 euro) en ingenaaide versie (24,50 euro).