Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2007

Vindplaatsen op kaart

BOLLENSTREEK – Het adviesburo RAAP heeft, in opdracht van de gemeenten Lisse, Noorwijkerhout en Hillegom, een gemeentelijke archeologische vindplaats – en verwachtingskaart opgesteld, die meer inzicht verschaft in het archeologisch potentieel dat in de bodem verborgen ligt. Dit nieuws maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 11 december wereldkundig.

Mesman: ‘We hebben naar aanleiding van dit onderzoek de nota archeologie + vindplaats- en verwachtingskaart (‘beleidskaart’) opgesteld. Dit alles is een voortvloeisel uit het in 1992 ondertekende verdrag van Malta, waardoor gemeenten voortaan expliciet archeologische waarden voortaan moeten meewegen in het ruimtelijke besluitvormingsproces.’

Hij vervolgt: ‘Op deze kaart kun je gebieden zien staan waarvan je op voorhand zegt: “hier is niets van archeologische waarde te vinden”. Het meest waardevolle archeologische gebied ligt overigens op de grenzen van Lisse. Met name bij de strandwallen zijn archeologisch waardevolle objecten te verwachten.’ De archeologische kaart is te vinden op de website van de gemeente Lisse:
www.lisse.nl/DOCUMENTEN/Inwoners/Bouwen%20en%20Wonen/Bodem/kaart.pdf.