Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2008

Trouwzaal en raadzaal compleet vernieuwd

LISSE – Het bedrijf Kooij, Klein Bosscher uit Heemskerk (KBB) heeft de opdracht gekregen om plannen uit te werken voor de herinrichting van de raadzaal, trouwzaal en kamer 107 van het gemeentehuis. Dit maakte wethouder Jan Kippers (CDA) dinsdag 20 mei bekend.

Volgens ambtelijk advies is de inrichting van de raadzaal en trouwzaal verouderd en aan vervanging toe. Kippers is het hiermee eens: ‘Het gemeentehuis dateert van 1983 en de raadzaal en trouwzaal zijn nog de enige ruimten in het gemeentehuis met de originele inrichting en meubilair uit dat jaar. Er is zorgvuldig omgegaan met de huisvesting en de originele details zitten er nog. Los van het feit dat de inrichting gedateerd is, is ook het meubilair versleten, op onderdelen zwaar beschadigt en zeker niet meer representatief. Maar deze ruimten behoren wel het meest representatief te zijn.’

De wethouder vervolgt: ‘De raadzaal en trouwzaal worden omgevormd tot multifunctionele ruimten van de moderne tijd, met extra presentatievoorzieningen in de raadzaal en een andere inrichting van de trouwzaal. Uiteindelijk moet het resultaat een samenhangend geheel vormen met de vorig jaar verbouwde hal en gemeentewinkel.’ Kamer 107 moet een modern kantoor binnen het gemeentehuis worden, zo liet Kippers ook nog weten.
Wat gaat dit kosten? ‘We hebben voor KBB gekozen, ondermeer omdat zij ook de ontwikkelingsplannen voor de gemeentewinkel hebben verzorgd. We hebben een keuze gemaakt voor dit bedrijf uit drie aanbieders en kunnen ervan uitgaan dat de ontwerpplannen maximaal 50.000 euro kosten. Het feitelijke werk zal vele malen duurder zijn.’