Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2008

‘Digitale informatie niet voor iedereen geschikt te lezen’

LISSE – ‘De gemeenteraadsleden krijgen geen inzage in de digitale versie van de actielijsten.’ Deze mededeling deed burgemeester Corrie Langelaar tijdens het raadspresidium van maandag 2 juni. Het gaat hier om het zogeheten ‘Pepperflowsysteem’, dat vorig jaar is aangeschaft om de vergadertijd te verminderen.

Tot nu toe wordt informatie over de voortgang van acties die het college wil ondernemen handmatig en op papier bijgehouden. Via het digitale Pepperflowsysteem zouden de raadsleden geen papier meer overhandigd hoeven te krijgen ter voorbereiding van een vergadering, maar zouden ze op ieder moment van de dag de gewenste gegevens op kunnen vragen. Dat gaat dus niet gebeuren, zo liet raadsgriffier Ben Blonk weten: ‘De actielijsten komen niet in de Pepperflow en komen dus niet ter inzage aan de raad. De teksten die erin staan zijn niet voor iedereen geschikt te lezen.’

Langelaar zag de opgetrokken wenkbrauwen van de aanwezige fractievoorzitters en verduidelijkte: ‘We willen voorkomen dat 600 vragen gesteld worden in de commissievergaderingen over teksten die in het Pepperflowsysteem zijn ingevoerd door de verschillende ambtenaren. Niet iedere ambtenaar kan de punten zo opschrijven dat er geen misverstand over bestaat. We willen eerst hebben dat dit perfect werkt, dus kunnen we niet zeggen wanneer de raad via het Pepperflowsysteem inzage kan krijgen in de actielijsten.’ Deze laatste opmerking was niet naar de tevredenheid van fractievoorzitters Hans Bet (PvdA) en Cees Verburg (D66): ‘We willen de termijn horen waarop we wel digitale inzage kunnen krijgen.’ Langelaar stemde toe dit te laten weten.