Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Toevloed jeugd in weekenden

LISSE – Het aantal jongeren dat Lisse in de weekenden bezoekt, is de laatste weken drastisch toegenomen. Dit maakte burgemeester Corrie Langelaar bekend tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 10 juni. Ze beantwoordde een vraag van commissielied Marianne Entrop (VVD) of de brandweer al steekproeven heeft uitgevoerd bij de horecagelegenheden aangaande de bezoekersaantallen.

Langelaar: ‘De brandweer zelf heeft die steekproeven nog niet kunnen doen, maar dit wordt zo snel mogelijk in de planning opgenomen. Wel zijn er afspraken met De Gewoonste Zaak dat ze met een klikkertje de bezoekersaantallen tellen. Afgelopen weekend bleven 100 mensen op straat staan die er niet meer in konden.’ Over de reden waarom zoveel jongeren noodgedwongen buiten moesten blijven: ‘In de Haarlemmermeer is een discotheek gesloten en daarom hebben wij een grote toestroom van jongeren.’