Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Reglementen regiotaxi

NOORDWIJK – Een brochure van de Regiotaxi Bollenstreek geeft informatie over deze vorm van vervoer: ‘De Regiotaxi Bollenstreek is een Collectief Vraagafhankelijk Vervoerssysteem dat vervoer verricht in de gemeenten Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout, Noordwijk en Teylingen. Collectief vervoer houdt in dat de taxi of taxibus mogelijk met meerdere personen gedeeld wordt. Vraagafhankelijk houdt in dat een vervoerswens minimaal een uur tevoren aan de centrale van de Regiotaxi Bollenstreek kenbaar gemaakt wordt.’

Met de Regiotaxi Bollenstreek kan zeven dagen per week en 365 dagen per jaar gereisd worden: van zondag tot en met donderdag van 07:00 tot 24:00 en op vrijdag en zaterdag van 07:00 tot 02:00. Mensen die een taxi bestellen worden bij de deur opgehaald en vervolgens bij de deur van hun bestemming afgezet. Er gelden bepaalde vervoermarges: vanaf maximaal 15 minuten voor het afgesproken ophaaltijdstip tot maximaal 15 minuten na het afgesproken ophaaltijdstip kan men opgehaald worden. Er dient rekening gehouden worden met het feit dat er omgereden kan worden om andere passagiers op te halen of weg te brengen.

Klachten over het systeem van de Regiotaxi Bollenstreek kunnen schriftelijk gericht worden aan: de ISD Bollenstreek, postbus 225 2160 AG Lisse, de gemeente Noordwijk of A-Tax de Vries personenvervoer, postbus 202, 2180 AE Hillegom.