Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juli 2008

Containers ondergronds

LISSE – Het aanzicht op de reeks containers voor glas, kleding en papier bij de Digros behoort binnenkort tot het verleden. De gemeente heeft een overeenkomst met deze grootgrutter gesloten om vier ondergrondse glascontainers te realiseren op het Digros-terrein.

Vijf ondergrondse containers voor papier en kleding worden later dit jaar geplaatst op het parkeerterreintje achter het gemeentehuis aan de Achterweg. Dit maakte wethouder Jan Kippers dinsdag 24 juni bekend.

Kippers: ‘Wij wilden al die stalen bakken op het wegdek onder de grond hebben, maar de eigenaar van de Digros was een andere mening toegedaan. Hij verteld dat het prima was om de glasbakken onder zijn terrein te plaatsen, maar papier en textiel behoort niet tot zijn core business, dus wilde hij het ook niet op zijn grondgebied.’

Als oplossing voor het plaatsen van de vijf containers voor papier en textiel heeft de wethouder twee van de parkeerplaatsen achter het gemeentehuis aan de Achterweg op het oog. Deze parkeerplaatsen zullen dan verdwijnen en Kippers realiseert zich het ongemak: ‘Het is jammer voor de ouders die hun kinderen in- en uitlaten voor de Jozefschool, maar bij de Digros komen nu extra parkeerplaatsen vrij.’