Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2008

Dependance jongerenloket in Lisse

LISSE – Met de ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst Jongerenloket voor Onderwijs en Werk Holland Rijnland, komt er een dependance van dit jongerenloket bij het CWI Lisse. Alle vroegtijdig schoolverlaters uit de hele Duin- en Bollenstreek kunnen bij deze vestiging terecht, zo liet wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 1 juli weten.
De Roon: ‘Deze samenwerkingsovereenkomst wordt gesloten tussen ondermeer het CWI, ROC Leiden en ROC ID-College. Het overleg houdt zich bezig met het volgen van voortijdige schoolverlaters (tot 18 jaar). Onder het takenpakket valt het bewegen van de jongeren terug te keren naar het onderwijs of een combinatie van werk en scholing te volgen.’ Hoe dit dient te gebeuren, laat de wethouder ook weten: ‘Via een actieve benadering van de jeugd. Dat kan telefonisch zijn of middels een bezoek aan huis. Wanneer de jongeren langskomen bij de dependance, zijn daar tests en kaartenbakken beschikbaar, waarmee ze beter hun toekomstkeuzes kunnen maken.’