Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2008

MOU voor GOM

LISSE – Zes gemeenten ondertekenden dinsdag 1 juli in Museum De Zwarte Tulp een ‘Memorandum of Understanding’ (MOU) voor de realisatie van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM). Een historisch moment, zo vond wethouder Guus Mesman (PvdA).
‘De GOM dient om de noodzakelijke herstructurering van gebieden buiten de rode contouren te faciliteren. Met deze ondertekening kunnen de gemeenten meedingen naar een belangrijke subsidiepot (de zogeheten FES II-gelden, red.).’ Mesman vervolgt: ‘Overigens vallen twee gebieden van Lisse buiten deze GOM. Het betreft het Land van Rotteveel ten zuiden van de 2e Poellaan, waar we al een concept plan van aanpak voor hebben opgesteld. Hiervoor willen we de regie in eigen hand houden. Ook de locatie ten zuidwesten van De Engel, dat nu een gedoogparkeerplaats is, valt buiten de GOM: een deel van deze parkeerplaats blijft bestaan en op het andere deel komt het nieuwe gebouw van Speeltuinvereniging Kindervreugd te staan.’