Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2008

‘Plannen Fioretticollege en Sportlaan samengevoegd’

LISSE – Het is de leden van de gemeenteraad tijdens de bespreking van de kadernota op donderdag 3 juli vooralsnog niet gelukt om een extra verhoging van de OZB af te wenden. De verschillende politieke partijen dienden eigen ideeën in om bezuinigingen te realiseren, zodat een door het college van burgemeester en wethouders aangekondigde OZB-verhoging van 2% niet door hoefde te gaan. De meeste plannen kregen echter niet voldoende steun, zodat er nog steeds een gat in de begroting is. Het is nu aan wethouder Bas Brekelmans (VVD) om voor de komende vijf jaar alsnog jaarlijks 60.000 euro te vinden.

Brekelmans reageert op een aantal van de opmerkingen van de fractievoorzitters: ‘We doen ons uiterste best zo snel mogelijk tot een oplossing te komen voor de Sportlaan. We willen uiterlijk in oktober met een biedboek naar de raad komen. Maar er is een grote kans dat we het Fioretticollege en de Sportlaan gezamenlijk gaan doen. In ieder geval staat dit onderwerp numero 1 bij mij op de agenda. Ik wil in november met een geïntegreerd verhaal komen waarbij een uitspraak gedaan kan worden over de Sportlaan en hoe het Fioretticollege daarin past.’ Over de PPS-constructies die fractievoorzitter Benno Kooij (CDA) voorstelden: ‘Daar ben ik huiverig voor. Het klinkt goed, maar we hebben niet de capaciteit om die PPS-constructies door te voeren.’