Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 augustus 2008

Spijkerbroek hangen op het Kinderpretpark

VOORHOUT – In het kader van de Kindervakantieweken was er zaterdag 23 augustus weer een Kinderpretpark op het parkeerterrein aan de Boekhorstlaan. Zo’n zeventig kinderen genoten van een megagroot springkussen of de gratis cadeautjes die ze konden verdienen door het deelnemen aan spelletjes. Ook konden de tieners en prétieners hun kwaliteiten laten zien bij het koemelken, klapborden omgooien of spijkerbroek hangen.

Door Joep Derksen

Dora Duijnisveld organiseert dit evenement al sinds het jaar 2000. De week ervoor vond het huttenbouwen plaats, waaraan dit jaar meer dan 150 kinderen deelnamen. Over de oorsprong van de Kindervakantieweken vertelt ze: “In eerste instantie was dit bedoeld voor de kinderen die nooit op vakantie kunnen, maar tegenwoordig zijn er steeds minder mensen die niet op vakantie gaan. Toch blijft de intentie bestaan, dat kinderen die niet op vakantie kunnen, toch een fijne zomertijd zullen hebben.”

Dit jaar bestond er veel belangstelling bij de kinderen om deel te nemen, laat Duijnisveld weten: “Het was heel druk; of het nu ging om knutselen, het bezoeken van bezienswaardigheden of de huttenbouw: de kinderen zwepen elkaar op. Veel spelletjes mogen we lenen van de Oranje Vereniging Voorhout. Wat betreft de huttenbouw: ieder jaar kiezen we een burgemeester voor het huttendorp. De ene keer is het een meisje en de andere keer een jongen. Dit jaar was de keuze heel gemakkelijk, want burgemeester Jelmer Ammerlaan (10) was er elke dag.” Ook in de herfstvakantie die al weer met rasse schreden nadert, organiseert Duijnisveld activiteiten voor de kinderen. “Twee ochtenden organiseer ik dan en vol is echt vol, want anders kom ik materiaal tekort.”
Het hele interview ging aan de vele tientallen kinderen compleet voorbij: ze renden van het springkussen, naar het koemelken en van het spijkerbroekhangen tot het torenvallen. En net als met de Olympische Spelen is hier het deelnemen veel belangrijker dan het winnen: zo werd er geen tijd opgenomen bij het spijkerbroek hangen: deelname aan alle spelletjes garandeerde de kinderen dat ze cadeautjes mochten uitzoeken, die ze vreugdevol naar huis meebrachten.