Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2008

70.000 euro voor boerderijen Keukenhof

LISSE – Meer dan 70.000 euro draagt de gemeente bij aan de restauratie van de boerderijen Middelburg en Keukenhof. Om 10% van de restauratiekosten te vergoeden, stemde de Monumentencommissie er donderdag 18 september mee in om 35.112 euro bij te dragen voor de restauratie van boerderij Middelburg. Voor de tweede boerderij van de Keukenhof stelt de Monumentencommissie 37.626 euro beschikbaar. Het college van burgemeester en wethouders moet dit besluit nog accorderen, maar hier worden geen problemen mee verwacht.
Namens de Stichting Landgoed Keukenhof was de heer Maes aanwezig en hij dankte de commissieleden voor de steun. Ook had hij nog een mededeling: ‘We doen mee aan het televisieprogramma “BankGiro Loterij Restauratie” van de AVRO. De hofboerderij van Kasteel Keukenhof uit 1643 is een van de zestien monumenten die dit jaar voor het programma is geselecteerd en maakt kans op de hoofdprijs van een miljoen euro. Als we dat bedrag winnen, dan vragen we een nieuwe monumentenvergunning aan. De reden hiervoor is, dat we de boerderij dan nog ingrijpender gaan renoveren, middels onder meer het aanbrengen van extra binnenwanden en balklagen.