Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2008

Brekelmans doet beroep op bedrijfsleven om te lobbyen

LISSE – Wethouder Bas Brekelmans (VVD) roept het bedrijfsleven op om de handen ineen te slaan, zodat een beslissing over de glastuinbouw er op bestuurlijk niveau doorgedrukt kan worden.
Brekelmans stelt in zijn weblog: ‘Weet u wat de belangrijkste reden was waarom het vijf tuinbouwgemeenten in het Westland wel al is gelukt om te fuseren tot een succesvolle Greenportgemeente van 100.000 inwoners? Het antwoord: het bedrijfsleven! De organisaties die de kern vormden van de glastuinbouwsector hebben de handen ineen geslagen en een felle, krachtige lobby georganiseerd richting de lokale politiek. Eendracht maakt macht. De aanhoudende, krachtige en bovenal openlijke druk op de lokale politici om te kiezen voor een bestuurlijke eenheid om de problematiek in de glastuinbouw duurzaam op te lossen heeft effect gehad. En hoe meer publiciteit er bij komt kijken, hoe lastiger het wordt voor een politicus om nee te zeggen. Kortom, ik zou hierbij een oproep willen doen aan de KAVB, Anthos, Stichting Greenport en anderen uit de sector om zich te verenigen op dit punt en zich veel duidelijker, langduriger en eensgezind te laten horen. Pak die bedrijfsgroene regie!’