Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2008

Andere aanpak criminaliteit

LISSE – Met het maken van een omslag van een feitengerichte aanpak naar een persoonsgebonden aanpak gaat de politie anders opereren om de veiligheid te vergroten. Dit bleek dinsdag 21 oktober tijdens de vergadering van de commissie regionale zaken.

Burgemeester Corrie Langelaar legde uit: ‘We gaan dus meer kijken wie de mensen zijn die criminele zaken uitvoeren, hoe ze opereren en waarom ze het doen. Op deze wijze gaan we aan de voorkant van het probleem zitten en voorkom en beëindig je criminele carrières.’ Om dit te bereiken worden groepjes van drie tot zes jongeren door de politiekorpsen aangemerkt als ‘Toppers’ en ‘Doorstromers’. Deze optimistische benamingen worden echter gegeven aan die criminelen die zorgen voor het meeste overlast. Zij worden voortaan dan ook intensiever gevolgd, aangesproken en vervolgd.
Fractievoorzitter Benno Kooij (CDA) wilde van Langelaar weten of de berichten kloppen dat van overheidswege meer capaciteit aan opsporing moet worden besteedt en of dit ten koste gaat van het blauw op straat. De burgemeester beaamde dit: ‘Inderdaad zullen er minder rechercheurs in de teams van Hillegom en Lisse werkzaam zijn en dat leidt tot minder blauw op straat.’ De mensen die ’s nachts 90 rijden op een 80 km weg en hiervoor geflitst worden, zullen met deze ontwikkeling niet ongelukkig zijn.