Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2008

EHBO oefening geslaagd

VOORHOUT – De supermarkt aan de Jacoba van Beierenhof stelde woensdag 8 oktober haar vloeroppervlak beschikbaar, zodat de EHBO verschillende gewondenscenario’s kon oefenen met haar vrijwilligers. De oefening was een groot succes, laat Marieke Meyer, medeorganisator en EHBO-bestuurslid weten: “De ‘slachtoffers’ gaven aan dat de EHBO’ers goed in staat waren hen gerust te stellen en dat ze daadkrachtig handelden. De feedback die we terugkregen van de EHBO’ers was alleen maar positief: het was een zeer leerzame avond, goed verzorgd en op een prachtige locatie.”
Meyer: “We oefenen om in echte noodsituaties paniek te voorkomen. De circa dertig EHBO-ers gaan in groepjes van 3 man in totaal vijf casussen behandelen, zoals een gebroken sleutelbeen, een schedelbasisfractuur, brandwond en een afgesneden vingertop. Alle ‘slachtoffers’ zijn familie en vrienden van mij. Juist doordat we deze oefening in de supermarkt kunnen organiseren, is zo’n oefenavond een stuk realistischer en we zijn blij dat de eigenaar zijn toestemming heeft gegeven.”