Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2008

Pepperflowsysteem geïntroduceerd

LISSE – Voortaan kunnen de gemeenteraadsleden een overzicht krijgen van de dingen waar het college mee bezig is via het Pepperflowsysteem. Ambtenaar Peter Vermeer gaf donderdag 9 oktober voorafgaand aan de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur de politici een crashcursus over het systeem en gedurende de presentatie ging een aantal raadsleden steeds glaziger kijken.

Een raadslid vertrouwde de aanwezige journalist toe: ‘Deze technische vooruitgang zou een reden kunnen zijn voor mij om niet een volgende raadsperiode kandidaat te stellen.’ Dit doet natuurlijk wel de vraag rijzen of de controlefunctie van de raad op het college door het digitale Pepperflowsysteem juist verminderd wordt. In een digitaal document kan zeer snel informatie zoek raken, danwel op zo’n manier geplaatst worden dat deze welhaast onzichtbaar is. De toekomst zal uitwijzen hoe prudent dit en de volgende colleges met deze situatie omgaan.