Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 oktober 2008

Gillende sirenes voor collecte

VOORHOUT – Als u woensdagavond 8 oktober gillende brandweersirenes door uw straat hoort rijden, kan dit ook zijn vanwege de collecteavond voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

De brandweermannen van ons dorp ondersteunen de collecte voor de Nederlandse Brandwonden Stichting van harte en willen dat luidruchtig laten weten, als het even kan met ingeschakelde zwaailichten en sirenes. Zij gaan samen met andere vrijwilligers met de collectebus de buurt rond: brandweerwagen 1 rijdt door de Bloemenschans, Kruidenschans, Elzenhorst en Wilgenhorst en brandweerwagen 2 bezoekt Schoonoord, Boekenburglaan en de Boekhorstlaan.

Joanne Dickhoff-Hulsbosch van de Stichting kijkt uit naar het evenement: ‘Het is voor de brandweer en voor de Nederlandse Brandwonden Stichting een mooi moment om zich te promoten. We hebben 75 heel enthousiaste collectanten, maar kunnen altijd meer mensen gebruiken. Geïnteresseerden kunnen bellen met 06 2034 1510. De kinderen uit de buurten kunnen ook in de brandweerwagen zitten, waarbij hun ouders foto’s kunnen maken. We hopen dit jaar 4.000 euro op te halen.’

Ook de verschillende brandweermannen hebben er zin in. Eric, Henk, Ben, Marinus en T.J. behoren tot de diehards, zo laten hun collega’s weten. ‘Het is in ieder geval gemakkelijker collecteren dan bij andere goede doelen, want de mensen komen op de gillende sirenes af.
Woensdag 8 oktober verzamelen de brandweerlieden zich om 18:30 uur bij de brandweerkazerne om een kwartier later met alle collectanten naar de verschillende straten te rijden.