Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2008

Mogelijk asfaltering op Elsgeesterpad

VOORHOUT – Met het storten en aanstampen van nieuw puin is het Elsgeesterpad weer als nieuw. Frequente gebruikers van deze met puin bestraatte weg moesten zich tot voor kort van kuil tot kuil voortbewegen: niet echt fijn voor de paarden in de trailers die zich naar de manege begaven. Ook menig fietser mocht een lekke band verwelkomen. Het pad wordt circa eens per jaar bijgewerkt.

Een kapitaalverspilling, zo vindt Trudy Uljee. Zij en andere Elsgeesterpadgebruikers vragen zich af waarom deze toegangsweg naar de volkstuintjes en de manege niet geasfalteerd kan worden. Uljee: “Het zal wel weer met geld te maken hebben. Er wordt veel in het voetbal geïnvesteerd, maar niet in de volkstuintjes.” Ze beoordeelt het vernieuwde Elsgeesterpad: “Over een half jaar vallen de gaten er weer in.”
Een woordvoerder van de gemeente legt uit: “Het Elsgeesterpad wordt door weinig mensen gebruikt en asfalteren is duur (als je het aan het gebruik van die weg koppelt). Het pad zal daarom voorlopig nog op dezelfde wijze telkens bijgewerkt worden. Er wordt wel over gedacht om die weg te asfalteren, maar dan moet het worden opgenomen in het investeringsprogramma. Dat houdt in dat het over een jaar of vijf eventueel geasfalteerd zou kunnen worden. Dit is nog niet zeker, maar er wordt over gedacht.”