Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2008

Serie handboekjes ‘Ach Lieve Tijd’

LISSE – Niemand minder dan Leo van den Ende, schilder van Panorama Tulipland, overhandigde dinsdag 7 oktober de eerste exemplaren van het handboekje ‘Ach Lieve Tijd – 1.000 Jaar Duin- en Bollenstreek’ aan verschillende burgemeesters van deze streek.

Dit eerste van 14 delen is getiteld ‘Landschap en wonen’ en beschrijft het proces van landschapsvorming dat in de afgelopen eeuwen heeft plaatsgevonden. Ook krijgt de lezer een inzicht in hoe dorpen ontstonden, hoe de herenhuizen eruit zagen en wie in welke gebieden gewoond hebben. In de 13 andere delen komen de volgende onderwerpen aan bod: ‘Het boerenbedrijf’, ‘winkels, handel en ambachten’, ‘het Bloembollenbedrijf tot 1940’, ‘Het Bloembollenbedrijf na 1940’, ‘Oorlog’, ‘Visserij’, ‘Geloofsbeleving’, ‘Nijverheid en industrie’, ‘Water’, ‘Verkeer en vervoer’, ‘Macht en orde’ en’Leven van alledag’.
De serie is samengesteld door Jan Beenakker, Joop Zwetsloot en Maarten van Bourgondiën. Gerard Lefeber tekent voor de vele nieuwe foto’s. Daarnaast hebben tal van musea en archieven hun medewerking verleend door het afgeven van beeldmateriaal. Elke maand verschijnt een nieuw deel van deze serie en de handboekjes zijn te koop bij de boekhandels voor 6,95 euro per stuk. Ook zijn ze te bestellen via www.duinenbollenstreek.nl.