Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

Lisse is op een na vriendelijkste gemeente in Zuid-Holland voor MKB

LISSE – De gemeente heeft de tweede plaats bereikt in de verkiezing voor MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland voor de Provincie Zuid-Holland. Lisse eindigde achter Bergambacht, maar liet wel 75 andere gemeenten in deze provincie achter haar. Landelijk werd de 16de plek behaald van de 443 gemeenten die Nederland rijk is.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) bracht het nieuws op dinsdag 11 november persoonlijk naar buiten: ‘Ik ben blij, want dit oordeel komt van de ondernemers in en buiten Lisse. Met een 7,0 gemiddeld zijn we veruit de beste in de Duin- en Bollenstreek, maar dat wisten we al’, lachte hij.

De gemeenten zijn beoordeeld op de mate van tevredenheid van de ondernemers, het imago van de gemeente bij de ondernemers die niet in die gemeente gevestigd zijn, de wijze van communiceren richting het MKB (Midden- en Klein Bedrijf) en de hoogte van de gemeentelijke lasten. In totaal hebben 15.537 ondernemers hun medewerking verleend aan een telefonisch of digitaal onderzoek.
Onder het toeziend oog van onder meer Minister-president Jan Peter Balkenende en Prinses Laurentien kondigde Frank Heemskerk, staatssecretaris voor economische zaken, maandag 10 november tijdens het MKB-jaarcongres de winnaars aan. Ook voor wethouder Brekelmans en de mensen die bij hem waren, kwam de uitslag als een volslagen verrassing. ‘Onze voormalige bedrijfscontactfunctionaris Esther den Hertog was hier ook bij aanwezig en daar ben ik blij om. Het is duidelijk dat haar activiteiten resultaten hebben afgeworpen.’