Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 november 2008

Nationale Spreekbeurtactie

VOORHOUT – De kinderen van de Regenboogschool hadden donderdag 20 november ter ere van de Nationale Spreekbeurtactie van Unicef hoog bezoek. Niemand minder dan burgemeester Sander Schelberg bezocht de schoolkinderen om te kijken hoe de leerlingen in verschillende spreekbeurten de noodzaak van de kinderrechten aantoonden.
“Er zijn 54 verschillende kinderrechten en ze zijn allemaal even belangrijk”, wist de een. “Schoon water is voor miljoenen kinderen geen vanzelfsprekendheid”, vertelde een ander. Speciaal voor Schelberg had de schoolklas een twee meter lang rietje voorbereid, waardoor de burgemeester moest proberen te drinken. Een van de leerlingen, Joris, grapte: “Als u een grote mond hebt, lukt het wel!” Schelberg toog aan het werk en presteerde het om in ieder geval luchtbubbels in het water te blazen. Dat hij geen water kon drinken door het “rietje” vond hij niet erg: “Gelukkig heb ik geen grote mond.”