Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2008

Raad unaniem tegen Spijkerboorroute

LISSE – De motie van PvdA en D66 om maximale bestuurlijke druk uit te oefenen op de Provincies Zuid- en Noord-Holland, zodat er alsnog een vertegenwoordiger van de Provincie Zuid-Holland mag meepraten over de Spijkerboorroute van Schiphol, kreeg unanieme steun. Dit bleek tijdens de begrotingsraadsvergadering van donderdag 6 november. De Spijkerboorroute is een nieuw voorgestelde vliegroute voor het Schipholverkeer, waardoor duizenden mensen extra in de Duin- en Bollenstreek in aanraking komen met zware geluidshinder.
Fractievoorzitter Hans Bet (PvdA): “Het is van groot belang dat deze zaak een hoge prioriteit krijgt om deze plannen tegen te houden, zodat de leefbaarheid van ons dorp behouden blijft. Ook in omliggende dorpen worden vele duizenden mensen ernstig gehinderd.’ Alle partijen waren het hier mee eens en wethouder Bas Brekelmans (VVD) vatte de gemoederen samen: ‘Ik vind dit een bijzonder sympathieke motie, maar we voeren al met de omliggende gemeentes overleg om gezamenlijk op te trekken om de overlast van de Alderstafel tot een minimum te beperken. Ik lees dit als een ferme ondersteuning voor die krachtige houding en zou de motie graag willen overnemen.’