Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2008

Vertrouwenspersoon aangesteld

LISSE – Een vertrouwenspersoon is aangesteld om inwoners met hun vragen over gehandicaptenvoorzieningen, bijstandverlening en hulp bij het huishouden bij te staan. Het betreft de heer Mr. L.J.A.S. Kloos en hij zal zich hiervoor vier uur per week inzetten. Het betreft een pilot (een proefperiode, red.), maar als blijkt dat er voldoende vraag naar de diensten van de vertrouwenspersoon zijn, kan het aantal uren per week worden uitgebreid. Dit vertelde wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 4 november.

Eerder verscheen de notitie ‘Op weg naar meer Maatwerk en Menselijke Maat’: hierin werden verbeteringen voorgesteld op het terrein van bijstandsverlening, voorzieningen voor gehandicapten en hulp bij het huishouden. Een daarvan was de instelling van de functie van een vertrouwenspersoon. Het lokaal loket heeft de functie van cliëntondersteuning, maar er komen signalen binnen bij de gemeente, dat de drempel om naar dit lokaal loket te gaan voor sommige cliënten van de ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst) te hoog is. Om de drempel voor contact en signalen van klanten te verlagen, wordt nu een spreekuur ingesteld met de vertrouwenspersoon.
Deze heer Kloos (65+) is arbeidsjurist en voormalig directeur Sociale Zaken bij Aegon. Eveneens was hij onder meer actief in het noodfonds van de kerken in Lisse. Zijn rol als vertrouwenspersoon houdt in dat hij duidelijk in beeld brengt wat de precieze vraag is van degene die hem benadert. Tevens moet Kloos ervoor zorgen dat de persoon wordt doorverwezen en bewaakt hij de opvolging van de doorverwijzing. Na een jaar vindt een evaluatie plaats over de wijze waarop de functie van vertrouwenspersoon wordt voortgezet. De totale kosten voor de vertrouwenspersoon bedragen 19.296 euro per jaar, gebaseerd op een uurtarief van 100 euro. Kloos is vanaf 15 november 2008 bereikbaar via het lokaal loket Lisse.