Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2008

‘Agressie in debat’

LISSE – Een geagiteerde Frans Vroomans (CDA) deed de gemeenteraadszaal op haar grondvesten schudden. In weinig politieke taal liet hij tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 18 december zijn ongenoegen blijken jegens fractievoorzitter Cees Verburg (D66).

Vroomans deed een oproep aan zijn collega-gemeenteraadsleden om Lisse een Millenniumgemeente te laten worden, net zoals buurgemeente Teylingen onlangs heeft gedaan. Hij stelde: ‘We moeten ons oriënteren op hulpvragen uit dat kennelijk verre buitenland. Ik doe een oproep aan de raadsfracties om een projectgroep te ontwikkelen om ook een millenniumgemeente te worden. We gaan dan niet alleen waterputten in Afrika betalen, maar ons ook hier in het gemeentehuis duurzaam gedragen.’

Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) begon een vraag te stellen: ‘Ik heb deze oproep zo geïnterpreteerd dat…’ Verder kwam Verburg niet. Vroomans onderbrak hem: ‘De tent is belangrijker dan de vent. Laten we ons beperken tot de reactie van het college. U moet niet de vorm belangrijker vinden dan de inhoud.’ Verburg beet terug: ‘Ik verbaas me over het stuk felheid en agressie dat in het antwoord van de heer Vroomans zit.’
Uit de reacties van de overige gemeenteraadsleden bleek dat een meerderheid in eerste instantie positief staat tegenover het fenomeen Millenniumgemeente. Ze wachten het voorstel van het CDA af om een projectgroep op te zetten. Wethouder Adri de Roon (D66) gaf ook aan dat het college neutraal staat tegenover die voorstel.