Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 januari 2009

Adest Musica zoekt nieuwe oefenruimte

Samenwerking met STV behoort tot mogelijkheden

SASSENHEIM – “Adest Musica heeft dringend behoefte aan nieuwe oefenruimte. De huidige locatie in ’t Onderdak is niet meer voldoende voor onze groeiende vereniging.” Met deze woorden maakte voorzitter John van Dijk aan de leden en de aanwezige politici duidelijk wat de prioriteiten van de vereniging zijn voor de komende jaren. Hij deed dit tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 3 januari.

Door Joep Derksen

In een interview legt Van Dijk de problematiek uit: “We zijn al in overleg met de gemeente en de gesprekken verlopen redelijk voorspoedig. Afgelopen zaterdag heb ik een signaal gegeven naar de politiek. We zitten hier nu tientallen jaren en zijn klein behuisd. We zijn namelijk doorgegroeid in ledenaantal en maken gebruik van grotere instrumenten, zoals de megatrom, de pauken en de slagwerkpitt. Dat zijn muzikale ontwikkelingen van de laatste paar jaren: zo’n slagwerkpitt gebruiken wij bij onze optredens, maar we kunnen daar nauwelijks mee oefenen. Zes volwassen kerels zijn nodig om die slagwerkpitt naar boven te brengen.”

Hij vervolgt: “De reden voor mijn oproep tijdens de nieuwjaarsreceptie is om de leden te informeren dat we actief met deze problematiek bezig zijn. Voor de politiek geldt: als je als vereniging nu zegt dat je weg wilt, dan zijn we best wel een paar jaar verder voor een en ander eventueel is besloten. Hopelijk hebben we de besluitvorming binnen twee jaar helder hebben. Dan zal er nog wat gebouwd moeten worden en zijn we er dus nog een paar jaar extra druk mee.”

IJsbaan

Over de mogelijke locaties waar Adest Musica dan terecht zou kunnen, heeft het bestuur ook nagedacht, zo laat de voorzitter weten: “De Sassenheimse Tennis Vereniging (STV) is ook met de gemeente in gesprek over nieuwe tennisbanen en een hal, waardoor ze ook in de winter kunnen tennissen. Misschien kunnen wij iets met de STV samen doen, zodat wij ook gebruik kunnen maken van zo’n sporthal. Met STV hebben we hier al uitgebreid over gesproken. Maar ook andere locaties zijn mogelijk, zoals de ijsbaan of een locatie bij de Ruïne van Teylingen. De nieuwe locatie moet echter wel in Sassenheim zijn, want onze achterban zit hoofdzakelijk in Sassenheim en niet in Voorhout. Je kunt de jeugd met hun instrumenten op de rug moeilijk naar Voorhout laten fietsen.”