Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 januari 2009

Gevonden haan Voorhoutse nieuwshoogtepunt

VOORHOUT – Er zijn dit jaar heel wat nieuwshoogtepunten geweest, zo weet de oplettende krantenlezer. Zo wonnen de leerlingen van de KTS een prijs in de Frisian Solar Challenge, waaraan voornamelijk universiteiten deelnamen. De hele Duin- en Bollenstreek zette zich ook in voor de realisatie van het Hospice, dat 25 april geopend werd.

Door Joep Derksen

Tevens voltooide Leo van den Ende dit jaar zijn levenswerk: het panorama van de Bollenstreek. Ook als wij er met z’n allen later niet meer zijn, zullen toekomstige generaties kunnen genieten van dit pronkstuk. En waarschijnlijk zal dat zijn in de gefuseerde Bollenstreekgemeente, waarvan zowel Teylingen als Lisse onderdeel uitmaken. Geluidsmeetpunten zijn na een burgerinitiatief in 2005 eindelijk geplaatst, zodat daadwerkelijk gemeten kan worden wat de feitelijke geluidsoverlast is.

Sportcafé Merlijn mocht het jaar 2009 niet meer meemaken: na intensief politieonderzoek is gebleken dat er volop cocaïne werd gebruikt. Dat is uiteraard onacceptabel en burgemeester Schelberg verordonneerde 10 december de sluiting van het café. Het echte nieuwshoogtepunt zou voor velen de plaatsing van de Haagsche Haan op de toren van de St. Bartholomeuskerk zijn, ware het niet dat het verdwenen neefje op 19 december toch nog de kop opstak. De terugkeer van dit 125-jaar oude exemplaar gaat wat mij betreft voor de titel “Nieuwshoogtepunt van het Voorhoutse jaar”.