Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 januari 2009

“Wachten op 1.000ste lid”

LISSE – dinsdag 30 december om precies 12:00 uur opende de ijsbaan met een lengte van precies 333 meter en een ijsdikte van 7 centimeter haar hekken. De vrijwilligers hadden op dat ogenblik alles picco bello in orde. Penningmeester Ton van den Berg en secretaris Wim van Amsterdam nemen even tijd om de basisgegevens van de ijsbaan door te geven.

“Deze openingsdag verwachten we zeker 300 mensen, maar we kunnen er nog veel meer op het ijs hebben. Gezien het weer zullen we een paar weken open zijn, al is het moeilijk te voorspellen. Maar als we wat langer open zijn, dan gaan we zeker denken aan het organiseren van schaatswedstrijden”, zo laten ze weten.
Van den Berg verwacht tientallen mensen die zich als lid inschrijven: “Vorig jaar december hebben we in de drie dagen dat de ijsbaan open was, zo’n zeventig nieuwe leden gekregen. Met het huidige weer hoop ik dat onze vereniging het 1.000ste lid kan noteren.” Van Amsterdam vult aan: “Momenteel hebben we 752 leden en we zijn een van de oudste verenigingen van Lisse. Op 13 januari vieren we ons 117-jarig bestaan. De meest bekende naam die bij ons in de jeugd de schaatsen onder heeft gebonden, is Egbert van ’t Oever: ex-Nederlands Kampioen schaatsen en voormalig coach van het Nederlands schaatsteam.”