Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2009

Debutantenbal voor fine fleur

NOORDWIJK – Het was vrijdag 6 februari een prachtige avond in het Grand Hotel Huis ter Duin. Daar vond de 42ste editie van het Wiener Ball; het Oostenrijkse Debutantenbal plaats. Een keur aan hoogwaardigheidsbekleders waren tot in de puntjes gekleed om de tientallen debutanten hun openingsdans te zien uitvoeren. Onder de gasten bevonden zich Wolfgang Paul, de ambassadeur van Oostenrijk en Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings met zijn partner. Verder bevonden zich in de rest van de zaal met 650 gasten adelborsten, gouverneurs en de Commandant der Luchtstrijdkrachten.
Maandenlang hadden de debutanten geoefend voor hun openingsdans en het was te zien aan de gespannen gezichten dat bij sommigen de zenuwen door de kelen gierden. De jongelui van 18 jaar en ouder volbrachten hun danstaak echter prima en de 34 dansparen zwierden over de dansvloer om de toekijkende fine fleur volop te laten genieten. En het werd daarna nog heel gezellig…