Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2009

Geen tamoes in nieuwe huurwoning

LISSE – De eigenaar van de woning aan de Rooversbroekdijk 109 krijgt toestemming om deze woning te verhuren aan particulieren. Tevens mag op dit terrein waar voorheen een tuincentrum met bedrijfswoning gevestigd was opnieuw een klein tuincentrum gevestigd worden. Dit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 26 januari bekend.

Mesman: ‘De huidige eigenaar wil een kleinschalig tuincentrum opstarten en de kas iets groter maken. Dat is voor ons geen probleem. Een ander punt is dat hij de bedrijfswoning wil verhuren, maar dan wordt het een burgerwoning. We willen geen burgerwoning creëren in het buitengebied, maar zijn wel bereid een vrijstelling te verlenen voor het gebruik van een bedrijfswoning als burgerwoning. Dit mag echter pas gebeuren als er daadwerkelijk zicht op is dat het tuincentrum gaat draaien. Dan mag de bedrijfswoning voor een periode van twee jaar verhuurd worden.’
Hoe groot is de kans dat in deze woning Tamoes (tijdelijke arbeidskrachten uit de midden- en Oost-Europese landen) worden ondergebracht? ‘Tamoes mogen er niet komen, aangezien het huis persoonsgebonden is. Het moet een wooneenheid zijn en geen logiesgebouw’, aldus Mesman.