Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2009

Gemeente subsidieert dierenopvangcentrum Noordwijk

LISSE – De gemeente betaalt 3.949,50 euro aan de Stichting Dierenopvangcentrum Noordwijk als vergoeding van de kosten voor de opvang van zwerfhonden en –katten uit Lisse. Tot nog toe werd deze opvang verzorgd door de Stichting Dierenbescherming Lisse/Hillegom, maar sinds enige tijd is deze dienstverlening overgenomen door de Stichting Dierenopvangcentrum Noordwijk. De vergoeding wordt gebruikt voor de opvang, euthanasie, sterilisatie en castratie van de dieren en beslaat de periode november 2007 tot en met april 2008.
Wethouder Jan Kippers (CDA) lichtte dinsdag 20 januari toe: ‘De gemeente is verplicht aan deze dienst bij te dragen. De Stichting Dierenbescherming Lisse/Hillegom heeft geen bestuur meer, aangezien Vallentina van den Berg is opgestapt. Overigens blijft de heer Van Ruiten een grote variatie aan dieren nog altijd verzorgen. In ieder geval vergoeden we de kosten aan de Stichting Dierenopvangcentrum Noordwijk en ook voor de extra kosten voor de tweede helft van 2008 (circa 4.000 euro) moeten we nog een potje vinden. Tevens blijven we deze dienstverlening in 2009 financieren.’