Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2009

Privacy bijstandtrekker beschermd

LISSE – ‘De gemeente werkt niet mee aan een proef waarbij aanvragers voor een bijstandsuitkering verplicht zijn om huisbezoek toe te laten.’ Een pilot van Holland Rijnland waarbij volledig over de privacy van de in financiële nood verkerende uitkeringsaanvragers wordt heengestapt, vindt geen genade in de ogen van wethouder Adri de Roon (D66).
Hij liet woensdag 11 februari tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij & Financiën weten: ‘Het Dagelijks Bestuur heeft ingestemd met een pilot waarbij er gedurende drie maanden sprake is van een verplicht huisbezoek bij alle aanvragen voor de bijstand. Allen Lisse werkt hier niet aan mee. Ik heb daar niet mee willen instemmen. Naar mijn idee sluit zo’n verplicht huisbezoek niet aan bij wat wij onder menselijke maat verstaan. Huisbezoek kan alleen gebeuren op indicatie dat er wat aan de hand is of als de cliënt er zelf om vraagt. Voor de andere ISD-gemeenten gaat dit verplichte huisbezoek echter wel gebeuren.’