Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2009

Opkomst Open dag voor de Zorg valt over algemeen tegen

NOORDWIJK – De Open dag voor de Zorg droeg er zaterdag 21 maart aan bij dat potentiële cliënten, personeel en vrijwilligers zich kwamen oriënteren bij een van de vijf zorginstellingen die onze regio rijk is. Organisaties als Groot Hoogwaak, Protestants Christelijke Stichting Woonzorgcentra DSV, ’s Heeren Loo, Valent en Munnekeweij stelden hun zorggebouwen open voor alle belangstellenden. Ook dit jaar leverde dat weer waardevolle nieuwe contacten op.

Door Joep Derksen

Alle instellingen hadden flink uitgepakt, zoals Groot Hoogwaak. Buiten het gebouw stond een ActiVite bus waar de mensen hun bloeddruk en bloedsuikergehalte konden meten. Binnen in het restaurant stonden verschillende standjes opgesteld met informatie over onder meer het wonen bij Groot Hoogwaak, het werken als vrijwilliger of als betaalde kracht. Directiesecretaresse annex PR-vrouw Isabel Verhart laat weten: “Er is veel belangstelling voor het nog in aanbouw zijnde deel waar dementerende ouderen in een kleinschalige woonvorm kunnen verblijven. Hier komen twee groepen van zeven personen te wonen.”

Directeur Mania Hoogendoorn informeert: “We verwachten net als vorig jaar zo’n 150 mensen: we kunnen vandaag laten zien aan potentiële cliënten wat we kunnen bieden in het zorgcentrum. Kinderen zeggen op een dag als vandaag tegen hun ouders: ‘Pa, moe, kom even mee kijken’. We hebben deze dag georganiseerd samen met onze partners van ActiVite, CON en het Lokaal loket. Vorig jaar kwamen dankzij de Open dag voor de Zorg circa tien vrijwilligers en/of medewerkers te werken. We nemen overigens ook ongediplomeerde mensen aan die we zelf opleiden.”
Matig

Ook in andere zorgcentra stond de zaterdag in het teken van de Open dag voor de Zorg. Maayke Jansen, van de Protestants Christelijke Stichting Woonzorgcentra DSV (Rustoord Lisse, Salem Katwijk, Vlietstede Rijnsburg), laat weten: “Bij Salem Katwijk hebben zich vier mensen gemeld, waarvan twee personen mogelijk goede medewerkers voor ons kunnen worden. Eén persoon was geïnteresseerd in het wonen bij Salem. Op de locatie Rustoord meldden zich vier potentiële medewerkers en één belangstellend echtpaar voor de woonmogelijkheden. Bij Vlietstede in Rijnsburg hebben zich vier zeer geschikte medewerkers gemeld.” Concluderend: “Wij vonden de opkomst bijzonder matig en ook minder dan gebruikelijk. We wijten dit voor een deel aan de PR: daar kunnen we voor volgend jaar meer aan doen.”
Ina Werkman, wervingsfunctionaris van ’s Heeren Loo, Willem van den Berg: “We hadden woningen en de dagbestedingslocatie opengesteld en muziek geregeld. De opkomst was niet zo goed als vorig jaar, zo’n 70 mensen. De meesten waren geïnteresseerd in de vacatures in de zorg. Er volgen nog gesprekken met vier mensen die hebben aangegeven interesse te hebben hier te komen werken. Het was opvallend te zien dat veel mensen met een hoge opleiding wiens baan niet gecontinueerd wordt, hier willen werken in de keuken en de huishouding. We weten dat ze tijdelijk bij ons blijven en weggaan als ze iets anders vinden. Dat is logisch, maar we hebben zeker mogelijkheden voor die mensen om een paar maanden hier te komen werken.”
Mevrouw Munnik van de Raad van Bestuur van Munnekeweij laat weten: “De geïnteresseerden hebben we zichtbaar kunnen maken wat we leveren, zoals onze maaltijdservice ‘Bon Appétit’. We worden bij al onze activiteiten ondersteund door vrijwilligers en we kunnen hier zeker mensen voor gebruiken. Debby van Schuppen, ad interim Manager Marketing & Communicatie Valent, liet echter de loftrompet klinken over het gebeuren bij Bernardus: “Het was een gezellige drukte en maar liefst veertig bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid om een informatief gesprek te voeren met de P&O adviseurs van Valent, waar Bernardus een onderdeel van is. Er waren geïnteresseerden voor allerlei functies: vakantiekrachten, leerlingplaatsen, verzorgenden of afdelingsmanagers. We verwachten zeker dat we een aantal vacatures in kunnen vullen.”

1 Comments:

At 7:26 a.m., Blogger Orland said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 

Een reactie posten

<< Home