Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2009

Strandschoonmaakactie hoog nodig

NOORDWIJK – Tientallen vrijwilligers sloegen zondag 22 maart de handen ineen om het Noordwijkse strand te ontdoen van allerlei soorten afval. Wethouder Leendert de Lange nam hierbij het initiatief en pikte bij de Kustsurfvereninging aan de Koningin Astridboulevard het eerste stuk afval op, waarna alle aanwezigen dit voorbeeld enthousiast volgden.

Over de noodzaak van deze strandschoonmaakactiedag laat De Lange weten: ‘De noodzaak is zeker aanwezig. Ik geef de surfriders foundation een compliment dat ze zich zo inzetten voor het schoon houden van de zee en het strand. We hebben met ons allen de handschoen en papierknippers opgepakt om het strand schoon te maken. Dat is gedaan door een fors aantal mensen. Ik heb zelf ook een tijdje afval verzameld en het resultaat vond ik verbluffend: in een half uur tijd kwam ik terug met een vuilniszak vol met plastic afval. Het is opmerkelijk dat het Noordwijkse strand schoon lijkt, maar als je dan preciezer gaat kijken zie je veel touw, afval, plastic, verpakkingen, Wicky-pakjes en wikkels van snoepgoed.” Die zondag waren langs het hele strand van Noordwijk mensen in de weer om het strand schoon te maken.