Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2009

Nieuwe Jacobabroden symbool voor opening bakkerij Ammerlaan

SASSENHEIM – Burgemeester Sander Schelberg haalde hoogstpersoonlijk de eerste Jacobabroden uit de splinternieuwe ovens van Bakkerij Ammerlaan aan de Edisonstraat 3. Onder luid applaus waren de circa zestig aanwezigen getuige van deze symbolische handeling die een nieuw tijdperk inluidde voor de echte bakkers.

Door Joep Derksen

Ron en Charles Ammerlaan hebben met het nieuwe bedrijfspand, dat vorig jaar gereed kwam, een perfecte locatie om op een centrale plek het brood en banket te bakken. Met winkels in Voorhout, Sassenheim en Warmond is dat zeker geen overbodige luxe. Ook werkt Ammerlaan samen met grondstofleveranciers als Bak Speciaal, met wie ze de nieuwe lijn Jacobabroden hebben ontwikkeld.
De beide Ammerlaans zijn zeer enthousiast over de Jacobabroden, vernoemd naar – wie anders – Jacoba van Beieren. “Het uit de oven halen van deze Jacobabroden is de symbolisch eerste plichtpleging voor de opening van onze bakkerij. De ingrediënten van de Jacobabroden zijn gebaseerd op desem. Hierdoor heeft het brood veel meer smaak en aroma en wordt het Bourgondisch lekker gegeten. De hele lijn van de Jacobabroden – van wit tot donker volkoren - zijn exclusief in onze eigen winkels verkrijgbaar. Met vestigingen in de drie dorpen van Teylingen zijn we een echt Teylings bedrijf geworden. We zijn nog steeds bezig ons brood te optimaliseren en met deze bakkerij zijn alle randvoorwaarden gerealiseerd.”