Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2009

Overgang Openbare Werken naar De Meerlanden is definitief

LISSE – De Meerlanden neemt definitief de uitvoeringstaken in de openbare ruimte over van de gemeente Lisse. Dinsdag 10 maart tekenden de vakbonden het sociaal statuut/sociaal plan voor het personeel. Per 1 juli 2009 zal openbare werken geprivatiseerd zijn. Wethouder Jan Kippers (CDA) liet na de ondertekening weten: ‘Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is.

In de raadsvergadering van januari besloot de gemeenteraad de uitvoeringstaken in de openbare buitenruimte uit te besteden aan De Meerlanden. Voor de inwoners van Lisse verandert er niet zoveel met de komst van De Meerlanden. Zij komen dezelfde medewerkers tegen op de vuilniswagen, op de strooiwagen en in de groenvoorziening. Ook de milieustraat aan de Vennestraat blijft.

De Meerlanden zamelt afval in bij gemeenten en bedrijven in de regio Noord-Holland-Zuid en Zuid-Holland-Noord en is ook actief in straatreiniging, ongediertebestrijding, marktbeheer, gladheidbestrijding, compostering en beheer en onderhoud van bedrijventerreinen. Jaarlijks wordt 278.000 ton afval ingezameld. Ger de Jong, directeur van De Meerlanden, laat weten over de samenwerking: ‘Dit biedt zowel De Meerlanden als de medewerkers van Lisse nieuwe mogelijkheden om de openbare ruimte goed te beheren en de uitvoering ervan nieuw elan te geven.’
Ook Kippers was tevreden: ‘Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is. Het is een bewogen tijd geweest met onzekerheid en onrust voor de medewerkers van Openbare Werken. Ik zie de toekomst voor alle partijen echter met vertrouwen tegemoet. We hangen de vlag niet uit, maar we kunnen nu verder. Of iedereen gelukkig is, weet ik niet, maar doordat deze overeenkomst unaniem is aangenomen, is er nu acceptatie en tevredenheid over het resultaat.’