Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 april 2009

Assendelft nieuwe fractievoorzitter Nieuw Lisse

LISSE – Gemeenteraadslid Jos Assendelft wordt de nieuwe fractievoorzitter van Nieuw Lisse. Op donderdag 23 april neemt hij de sigarendoos over van huidig fractievoorzitter Ad van Zelst, die onlangs is benoemd tot citymanager van de gemeente Lisse.

Een officieel bericht is nog niet naar buiten gebracht, maar de goede verstaander op de tribune tijdens het raadspresidium van maandag 6 maart, wist het nieuws eruit te pikken. Een van de onderwerpen die besproken werd, was de procedure rondom het afscheid van Van Zelst, die donderdag 23 april zijn laatste gemeenteraadsvergadering in zijn huidige functie zal bijwonen. Gemeenteraadslid Cees Ruigrok kondigde aan dat Jos Assendelft een paar woorden wilde zeggen.

Deze eer is over het algemeen voorbehouden aan de plaatsvervanger; een telefoontje bracht opheldering. Assendelft liet weten: ‘Je mag me feliciteren: ik word de nieuwe ‘topman’. Ik sta er wel van te kijken dat ook tijdens het presidium hier nog geen directe duidelijkheid over wordt geboden. Overigens zal vanaf mei Kees Schrama onze fractie versterken: hij vervangt Ad van Zelst in de raad.’