Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2009

Bokken steunen Pink Ribbon

VOORHOUT – Dat het bij carnavalsvereniging De Bokken niet alleen maar gaat om feesten en zuipen, bleek zaterdag 9 mei in de Speleweij. Daar overhandigde mede-initiatiefnemer Jörgen Lucas namens Marco Langelaan een cheque ter waarde van 1.111,11 euro aan voorzitter Jan Regeer. Het bestuur van De Bokken zal dit bedrag overmaken aan de stichting Pink Ribbon, die vecht voor het bevorderen van onderzoek naar borstkanker.

Marco Langelaan is een van de meest bekende gezichten bij De Bokken. Nadat hij het verschrikkelijke bericht hoorde dat zijn moeder borstkanker had, nam Langelaan het initiatief om een inzamelingsactie op te zetten voor de stichting Pink Ribbon. Voor, tijdens en zelfs na de carnavalsdagen hebben de leden van De Bokken het Pink Ribbon speldje gekocht. Er werden ludieke acties opgezet, zoals de leden die tijdens de zwerversavond, verkleed als heilsoldaat, collecteerden bij de feestvierders. Ook waren er meerdere sponsors zoals Foreholte die een duit bijdroegen.
Regeer concludeerde met een kwinkslag: “Wonder boven wonder kwamen we op dit bedrag uit: 1.111,11 euro. We hebben de laatste collectant zelfs geld terug moeten geven om dit bedrag te realiseren. Ook met deze actie willen wij als Bokken laten zien dat we het sociale karakter hoog in het vaandel hebben staan.” Vanwege omstandigheden kon Langelaan niet bij de overhandiging aanwezig zijn. Lucas liet van zijn kant weten: “Marco was ongelooflijk trots op het bedrag dat ingezameld was en dat de vereniging zich zo achter deze actie geschaard had.”