Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2009

Meer groen in Lisse

LISSE – De gemeente besteedt jaarlijks 40.000 euro om Lisse groener te maken. Dat blijkt uit de op dinsdag 28 april vrijgegeven Groenatlas, waarin de groenactiviteiten staan die tot 2018 in de verschillende wijken plaats zullen vinden.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD): ‘De groenatlas geeft de huidige en gewenste groenstructuur van Lisse weer. Hierin is het uitvoeringsprogramma voor de jaren 2008 tot 2017 uitgewerkt.’ Uit het schema is op te maken dat voor de periode 2008/2009 de volgende groenontwikkelingsplannen op schema staan. In de wijk Meerenburgh: de toegangen aan de dijk Oranjelaan en dijk Zuiderkruis. In de wijk De Blinkerd: wijkentree Heereweg. In de wijk Meerzicht: wijkentree De Ruyterstraat en wijkentree Trompstraat. Poelpolder Noord: onderhoud van het pad naar het Rembrandtplein en opzetten wilgenstructuur Poelpolder. Poelpolder Zuid en De Engel: gedeeltelijke aanleg boomstructuur in de Jozef Israelstraat. Ter Beek: aanpakken van grasveldje bij de entree Heereweg.
Voor de jaren 2009/2010 zijn de volgende groenontwikkelingsplannen. Wijk Meerenburgh: Orion/Grote Beer boomstructuur en toegang hoekpunt Voerman. Poelpolder Noord: wilgenstructuur Poelpolder en knooppunt Ruishornlaan met dijk. De Engel: gedeeltelijke aanleg boomstructuur. Waar mogelijk wil de gemeente de uitvoering van de werkzaamheden koppelen aan andere werkzaamheden.