Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2009

Station Sassenheim gereed in december 2010

TEYLINGEN – Vanaf december 2010 kunnen alle Teylingers zonder over te stappen met de trein naar Schiphol. Wethouder Leo van der Zon (VVD) verwacht dat tegen die tijd het treinstation in Sassenheim klaar is voor gebruik. De werkzaamheden voor de bouw starten begin volgend jaar. Dit maakte Van der Zon bekend op dinsdag 16 juni, ironischerwijze op hetzelfde tijdstip dat er een treinongeluk plaatsvond bij Sassenheim.

De politiek discussieerde de afgelopen vijf jaar over drie verschillende locaties waar het station zou moeten komen: de Menneweg, Warmonderweg en de Wasbekerlaan. Van der Zon liet weten dat de keuze was gevallen op de Wasbekerlaan. Om het station te realiseren dient echter nog heel wat te gebeuren: het viaduct moet verdiept worden, de infrastructuur verbeterd en 250 parkeerplaatsen gerealiseerd. Gemeenteambtenaar Hendrik de Vries informeert: ‘Niet alleen zorgen we voor die parkeerplaatsen, maar ook voor 560 fietsenstallingen en 88 fietskluizen. We gaan ervan uit dat iedere dag 2.000 mensen in- en uitstappen op het Station Sassenheim. Een deel van de reizigers, zo’n 300 personen, komt en gaat met de bus van en naar het station. We moeten de huidige tunnel tussen Warmond en Sassenheim sluiten voor het autoverkeer: daar kunnen in de toekomst alleen voetgangers en fietsers gebruik van maken.’

Veel inwoners uit Warmond, Sassenheim en Voorhout kwamen af op de inloopbijeenkomst die gehouden werd in het bestuurscentrum van Voorhout. Daar hingen tekeningen en ander informatiemateriaal over het nog te bouwen station. De reacties waren over het algemeen positief. Alom werd het feit geprezen dat Teylingen voortaan een rechtstreekse verbinding had met Schiphol. Ook de overlast van de bouw baarde niet veel bezoekers zorgen, aangezien de bouw niet op of aan een van de hoofdwegen plaats zal vinden. De omwonenden van onder meer de Wasbekerlaan waren minder enthousiast: ‘Ik ga absoluut een bezwaar indienen. Het was mijn intentie om hier dood te gaan, maar als mijn woonsituatie dermate veranderd, dan vind ik dat ik schadeloos gesteld moet worden. Of anders wil ik een andere woning hebben, met dezelfde mate aan ruimte die ik nu ook heb’, liet een van hen die anoniem wilde blijven weten.
Wethouder Van der Zon was een trotse wethouder, zo liet hij weten: ‘Eindelijk kunnen we een aantal stappen nemen. We gaan ook een fietspad realiseren van Noordwijk naar Sassenheim. Dat doen we op zo’n manier dat we al een bepaald tracé voor de nog niet gerealiseerde randweg hebben.’ Volgend jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen, maar de wethouder liet weten er alles aan te doen om de bouw van het station in zijn ambtstermijn te laten beginnen: ‘Ik zorg er voor dat er een eerste moment komt waarbij ik de spade in de grond kan steken!’